България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Има ли шанс националното допитване?

От ЦИК все още не искат да се ангажират с твърдение дали референдумът е прескочил бариерата преди повторното преброяване на гласовете

09.11.2016 | 10:45 Редактор: Ирина Георгиева
Има ли шанс националното допитване?

От ЦИК все още не искат да се ангажират с твърдение дали референдумът е прескочил бариерата преди повторното преброяване на гласовете. Това заяви говорителят на Комисията Цветоар Томов за Bulgaria ON AIR.

ЦИК трябва да направи анализ на несъответствията, подчерта той.

"Преди повторното преброяване и отстраняването на евентуални объркани и неточности в протоколите, активността е много близо от бариерата до 3 500 585 гласа. Разликата статистически не е много голяма", коментира Томов.

Томов отговори на обвиненията от страна на екипа на Слави Трифонов така: "Мисля, че не бива между двата тура на изборите, които протичат, да се води кампания, целяща очерняне и компрометиране на ЦИК. Това няма полза за никого. Аз съм готов официално и отговорно да съобщя, че ще преброим бързо и прецизно резултата от изборите, защото разликата действително е много малка и най-малките грешки и неточности, които съпровождат дейността на СИК при всички избори, могат да окажат влияние върху крайния резултат".