България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Веселин Марешки: Ще бъда в първата тройка на изборите

Резултатите, посочени от социолозите, са фалшиви, заяви в "България сутрин" кандидат-президентът

27.10.2016 | 08:51
Веселин Марешки: Ще бъда в първата тройка на изборите

Насочвам се към всеки един почтен човек, който желае да извършим промяна, мечтае да направим от България исканата държава и е разочарован, че това не се случва. Това каза в предаването "България сутрин" по телевизия Bulgaria ON AIR кандидатът за президент Веселин Марешки.

По думите му на 6-и ноември маските ще паднат и резултатите ще се видят.

"Ще инициираме закон за криминализиране на фалшификация на социологическите изследвания, защото единственото, което ще постигнат е, заблуждавайки гражданите да свалят моя процент. Преди два дни поканих социолозите, които твърдят, че съм на тези позиции, да заложат произволна сума за техните изследвания, че ще бъда на определеното от тях място. Отговор няма. Техните резултати мамят", посочи Марешки.

Кандидатът е категоричен, че със сигурност ще бъде в първата тройка

Относно възможното взаимодействие с премиера Бойко Борисов гостът уточни, че няма как тези кардинални промени, за които се бори, да бъдат извършени със стари политически партии. 

"Ако аз спечеля, ще има предсрочни парламентарни избори. Ще създадем правила, които да помагат за възхода на българската държава, за добруването на българския бизнес и българския народ", допълни още кандидатът.

Той посочи, че е недопустимо за българските граждани да няма лекарства. 

"Ще работим с тези институции, в които има честни и почтени професионалисти. Там, където са корумпирани, те ще отидат там, където са им местата", каза Марешки.

Според кандидата за "Дондуков" 2 оценката за работата на президента Росен Плевнелиев е изключително отрицателна.

"Той не направи нищо за възхода на българската държава и добруването на народа. Не каза нищо за картелите. Държеше се във вреда на народа. Опитва да ни вкара в проблеми с мощни държави като Русия. Оценявам престоя на Плевнелиев със слаб 2. Той беше поставен, а не избран", категоричен е Марешки.

Бизнесменът заяви, че е за мажоритарни избори, зад които конкретен човек застава с лична отговорност и името си.

За своите конкуренти  Марешки каза: "Цецка Цачева - ярък пример на статуквото. Абсолютно безлична.
Ген. Румен Радев - не го познавам. За него, този който го е направил генерал, каза че е дезертьор и неблагодарник.
Красимир Каракачанов и "Атака" - това не са патриоти. Те са рекордьори като депутати и само са давали обещания без да са ги изпълнили. 
Ивайло Калфин - той е като г-жа Цачева. Ярък пример за случващото се. Само и само да са във властта са готови да предадат бившите си другари и да са с дявола. Трайчо Трайков - може и да има качества, но е представител на хора, които нямат тежест в обществото и това ще го погуби".

Марешки обясни, че на тези избори ще има два референдума. 

"Единият е по въпросите на Слави, а другият директно чрез гласуване за мен срещу борбата с картелите. На практика имаме два референдума през различни гласувания. Той е най-демократичният начин да се чуе гласът на народа, но е бавен механизъм", споделя кандидатът за президент. 

Той уточни относно дипломацията ни с Русия, че не трябва да водим войнствена политика с другите сили. 

"Трябва да водим приятелска политика като защитаваме българския интерес", допълни той.

Веселин Марешки е категоричен, че хората искат да има още един-двама като него, за да може България да живее добре.

"Нека и другите да помислят малко за българския народ", заключи кандидатът за президент.