България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Как да изберем президент - забавният поглед на карикатуриста Стойко Сиврилов

Главен герой е маймуната Супер Стою, която олицетворява българския избирател

26.10.2016 | 09:06 Редактор: Тодор Петров
Как да изберем президент - забавният поглед на карикатуриста Стойко Сиврилов

Художникът и карикатурист Стойко Сиврилов гостува в "България сутрин", където представи специално видео от рисунки, посветено на предстоящите президентски избори.

Главен герой е маймуната Супер Стою, която трябва да направи своя избор. Супер маймуната си мисли, че е страшно умна и ни показва как лесно да си изберем президент. Тя е убедена, че ще направи правилния избор.

"Асоциацията е, че винаги на избори, малко или много избирателите ставаме на маймуни. Затова съм изобразил избирателя в този му вид", поясни гостът на Bulgaria ON AIR.

Във видеото присъства и премиерът Бойко Борисов, който се включва притеснен и предупреждава Супер Стою да внимава в избора. Накрая се появява и Светльо Витков, който няма как да участва в вота, но използва думите на Терминатора, че ще се върне.

"Избирането на президент е за личност, която ще представя България. Има дилема  - да избера кандидата на моята партия или на другата", каза още Стойко Сиврилов, който подчерта, че страстта му винаги е била да рисува световноизвестни личности, но не и политици. 

"Сега темата е интересна и бях провокиран да направя това клипче. В карикатурата можеш да си позволиш да осмееш човека. Шаржът е добронамерено изопачаване на физически и душевни черти на модела. Много лесно се рисува българската политика", каза още гостът в студото на Лора Инджова и Симеон Белев.