България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

“Ахат“ празнуват 30 години от създаването си, тръгват на национално турне

Фронтменът Звездомир Керемидчиев пред Bulgaria ON AIR

18.10.2016 | 09:52 Редактор: Луиза Божинова
“Ахат“ празнуват 30 години от създаването си, тръгват на национално турне

Легендарната родна рок група "Ахат" ще отбележи 30 години от създаването си с национално турне, което  започва на 22 ноември във Велико Търново. На 23 групата ще бъде в Русе, на 25 - във Варна, на 27 ще свирят в Бургас, на 28 в Пловдив и на 30 в Благоевград. Краят на турнето ще бъде на 17 декември в София, зала 1 на НДК.

"Досега съм бил само артист, изпълнявал съм си ролята. А сега съм част от организацията на това турне и се срещам с доста неща, които не съм знаел", сподели в "България сутрин" фронтменът на групата Звездомир Керемидчиев. "Като част от организацията видях нещата отблизо и въобще не е лесно да направиш турне."

Керемидчиев казва, че групата "Ахат" отдавна не са правили музика заедно, но той като изпълнител се занимава с много проекти.

"Където ме поканят, никога не отказвам. Не е лесно, но удовлетворението е огромно", посочи музикантът пред Bulgaria ON AIR.

На въпрос дали следи политическите процеси в страната, Звезди от "Ахат" отговори кратко и ясно: "Вече не, защото загубих вяра."