България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Започна седмицата на японското кино в София

В НАТФИЗ ще се излъчат различни филми, които си струва да бъдат видени, споделиха Алекс Тасева и Мария Симеонова пред Bulgaria ON AIR

11.10.2016 | 09:41 Редактор: Луиза Божинова
Започна седмицата на японското кино в София

Японското кино в дните на японската култура ще бъде представено в София. От 10 до 14 октомври от 18:30 в киното на НАТФИЗ се излъчват пет различни филма, подбрани от японската фондация, която спомага за събитието. Прожекциите са с японски дублаж и английски субтитри.

"Днес предстои много интересно заглавие, което се нарича 'Кръглата маса" и е дело на известния режисьор Исао Юкисада. То е и за малки, и за големи, тъй като главната актриса е едно малко момиче, което стана доста популярно в Япония", сподели представителят на интернет общество "Eastern spirit" Мария Симеонова в предаването "България сутрин". 

"Японската култура е един уникален свят. Японците имат изключителни традиции и дори до ден днешен ги спазват. Запалих се с музика, която ми хареса и оттам нататък се започна едно търсене на песни, филми и на всичко свързано с Япония", каза Алекс Тасева, репортер в Friday Chopsticks, в студиото на Лора Инджова и Симеон Белев.

"Днес японското кино бележи страхотен подем и след 2000-та година почти няма кинофестивал, на който далекоизточно кино да не участва и да не вземе някаква награда", подчерта Мария Симеонова пред Bulgaria ON AIR.