Магията на киното се пренася в столичен подлез

Мерлин Монро се среща с български звезди

19.09.2016 | 15:40 Редактор: Ирина Георгиева
Магията на киното се пренася в столичен подлез

Магията на киното се пренася в столичен подлез. Червен килим, Мерилин Монро и редица звезди от българската и световна сцена под формата на графити. 

Къде и кога ще можем да се докоснем до тях?

За пореден път група графични артисти вдъхна живот на едно от сивите кътчета в София. Емблематични български филми - "Оркестър без име" и "Време разделно", американски продукции и анимационни герои оживяват пред лицето на минувачите. В инициативата  участват десетки доброволци. 

"Нашата идея беше, всеки който минава по червения килим, да се почувства като звезда и да влезе във филма реално. Дори да си фен на тежко кино, по-леко и цветно кино, има на какво да се зарадваш и какво да те накара да се усмихнеш", заяви Димитър Стафидов, който е част от екипа на "ПОдЛЕЗНО".

Акцент в подземното кино е Паното на славата, с гипсови отливки на ръцете на млади български актьори. 

"Срещу тях ще бъде поставена една голяма звезда, с която ще благодарим на всички за съдействието на този проект", добави Ивайло Неделчев.

Кои ще бъдат звездите, които ще бъдат отразени  на паното?

"Това ще бъде тайна до последния момент. Докато монтираме самите табелки на хората, на актьорите. Едно от най-известните имена ще бъде Калин Врачански", заявиха организаторите.

Кои ще бъдат останалите имена ще можете да разберете на 20 септември в подлеза между булевард "Цариградско шосе" и улица "Светослав Тертер".