Публично похарчените пари в българското кино

Похарчиха се милиони и няма полза, посочи в Денят ON AIR режисьорът Стилиян Иванов в Денят ON AIR

05.10.2016 | 21:31
Публично похарчените пари в българското кино


"Имам 41 документални филма и нито един от тях не е субсидиран от която и да е държавна, общинска или друга организация. Не е ясно какво става с филмите, които данъкоплатците финансират. Какво става с тях, кой ги видя. Похарчиха се милиони и няма полза", споделим режисьорът Стилиян Иванов в предаването Денят ОN AIR по телевизия Bulgaria ON AIR.

По думите му в критериите за отпускане на средства от Националния филмов център има абсурдни неща.

"Хората, които оценяват тези, които кандидатства, има по един произведен филм и нищо повече. Гледната точка на учените отсъства", категоричен режисьорът.

Според гостът хората вярват много на сетивата си, а за да усетиш енергията, първо трябва да се насочиш към себе си.

"Човек трябва да слуша вътрешния си глас и по- малко този около него, защото той е най- верният пътеводител на всеки от нас. Голямата грешка идва, когато се опитваме да угодим на средата, в която попадаме", заяви режисьорът.

Той каза още незнанието плаши неграмотните и гладни хора.

"По- голямо престъпление в духовния свят от това да настроиш човек срещу човек, няма. Всички хора сме много повече еднакви, отколкото да се различаваме. Свободата на човек да бъде себе си, е единственото мерило за цивилизованост", категоричен е Иванов.

Според него този, който говори за страхове, не ни е приятел.
"Хората идваме и си отиваме от тези земи. Времето прекарано тук е преброено. Не сме последните жители на тази планета. И бедният, и богатият ще си отиде. И политикът, и електоратът", заключи режисьорът Стилиян Иванов.

Вижте видеото, в което гостът разказа за новата му трилогия, чиято премиера предстой