България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Ивайло Захариев в кампания срещу дрогата със "Спасителят"

Разбиране към наркотиците, за да няма зависимост, призова актьорът от ефира на Bulgaria ON AIR

21.09.2016 | 09:43 Редактор: Тодор Петров
Ивайло Захариев в кампания срещу дрогата със

Актьорът Ивайло Захариев участва в поредна кампания срещу дрогата. Представлението-дискусия "Спасителят" разказва за момиче, което е попаднало в капана на наркотиците и живее само на тавана. 

"Моят герой, който е коминочистач, попада на нея и решава да й помага. В пиесaта има среща с нейния дилър и майкaта, която я е изоставила и работи в чужбина. Изглежда като напълно реална история", каза в "България сутрин" Ивайло Захариев, напомняйки, че театралната постановка ще се играе на 4 октомври в бившето кино "Левски".

Посланието на кампанията е "Разбиране към наркотиците, за да няма зависимост!". Актьорът добави, че след пиесата се провежда дискусия с учениците, която за него е много важна.

"За мен е важно да ги чуя. Това е кауза за мен и целия актьорски екип. Всеки от нас по свой начин е усетил, че това, което носи наркотикът на всеки човек, е пагубно. Аз доста дълго време съм бил от другата страна. Не съм бил зависим, но съм пробвал различни неща, които са ми замъглявали съзнанието. Виждал съм сериозно зависими хора и колкото и да са талантливи те са загубили своя шанс заради дрогата", разясни Ивайло Захариев в студиото на Bulgaria ON AIR.

Актьорът е наясно, че децата "не могат да бъдат държани под похлупак", но целта му е те да бъдат подготвени за срещата си с дрогата.

"Ако не познаваш дрогата, лесно можеш да попаднеш в нейния капан. Ако знаеш последствията, вече ще се замислиш много дали въобще да пробваш", убеден е Ивайло Захариев.

Той е категоричен, че децата трябва да бъдат научени, че техният личен избор има сила. По думите му, ако те са в уверени в това, че ако не купят дрога е нещо добро, все по-често ще правят този избор.

"Смърт е държавата да продава метадон! Хора са оставени да гният в метадоновата програма. Взимат си метадона, седят пред телевизора и не правят нищо", посочи Ивайло Захариев.

Цялото интервю вижте във видеото: