Директно

Всеки делничен ден от 17:30 часа
още

Легална марихуана в България – спасение или заплаха

Лекарите категорично против легализирането на леката дрога, с особено мнение дори при употребата й за медицински цели.

15.03.2016 | 10:08 Редактор: Кармелита Тонева
Легална марихуана в България – спасение или заплаха

Броени дни след като учени от БАН поискаха легалното използване на индустриален коноп, на дневен ред излезе отново въпросът за свободния достъп в България до лека дрога - марихуана. Още миналата година пък, родители на деца с епилепсия гласуваха с две ръце за узаконяване на марихуаната за медицински нужди. Те призоваха българските лекари да последват примера на американските си колеги, а депутатите да направят легална марихуаната, когато тя се използва за намаляване на припадъците и притъпяване на болките.  

На 14 март в Директно питаме: Трябва ли леката дрога да бъде узаконена и в България, както е в голяма част от Европа, в Русия и в САЩ? Кой ще спечели и кой ще загуби от легализиране на дрогата? Трябва ли тревата за медицински нужди да е достъпна, особено при лечение на деца? С какви аргументи по света малките количества марихуана за лична употреба са разрешени? Колко е опасна всъщност марихуаната? Български ученици пушат тайно марихуана с примеси и последиците са фатални - обществото ще допусне ли това? Дали у нас, както с повечето неща, вместо да се преследва ефект, ще се злоупотребява?
В студиото: д-р Емил Грашнов, управител на Центъра за психично здраве, София и Станислав Найденов – Спенс, рапър. На скайп – Анелия Добрева, член на Асоциацията на родители на деца с епилепсия, както и мнението на гражданите в преки включвания от улиците на София=

За всичко, което ви интересува, пишете на фейсбук страницата на предаването DirektnoONAIR


1
0 rate up comment rate down comment 0
cska1948.sh@gmail.co
преди 8 години
Според мен е повече от ясно кой спечели спора :D Сигнализирай за неуместен коментар