България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Поевтиняват ли имотите в София заради бежанците?

Търсенето в района на Лъвов мост е същото, но купувачите очакват ниски цени

20.09.2016 | 07:42 Редактор: Тодор Петров
Поевтиняват ли имотите в София заради бежанците?

Търсенето на имоти в района на бул. "Мария Луиза" остава същото, след като мястото около Лъвов мост беше обновено. Имаме покачване на цените, но за разлика от други централни части, покачването в района на бул. "Мария Луиза" е по-ниско.

Това каза пред камерата на Bulgaria ON AIR Красимир Миланов, мениджър в агенция за недвижими имоти. Той уточни, че все пак купувачите очакват малко по-ниски цени в този район. 

"Предпочитана част е, но не чак толкова. Хората не би трябвало да имат притеснения за тяхната сигурност", каза още събеседникът на телевизията.

За ул. "Цар Симеон" той посочи, че наистина има част от нея, в която живеят предимно бежанци. Според него голяма част от тях вече са се интегрирали. 

"Въпросът е докога ще продължи потокът на бежанци. Факторът влияе и в момента, но не е чак толкова притеснителен. Цените са малко по-ниски, но има търсене", обясни експертът по недвижими имоти.

Той даде пример с цената на тристаен апартамент в района на Лъвов мост, като разликата е около 20% на квадратен метър. По думите му цените там са между 800 и 1000 евро на квадрат, докато на други места 1200-1500.

"Старата част в "Овча купел" е една от най-търсените дестинации. Има много ново строителство. Цените в "Овча купел" са с около 15% по-ниски от тези в "Манастирски ливади", който вече е много застроен. Имаме повишаване на търсенето в квартала", обясни още Красимир Миланов.