България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Презареждане: Нови избори със стари играчи

Загуби ли ген. Румен Радев шансовете си за президентския пост? Коментар на Иво Инджов и Калоян Методиев в "България сутрин"

30.08.2016 | 08:52 Редактор: Мария Аладжова
Презареждане: Нови избори със стари играчи

Разноспосочни мнения относно каква трябва да бъде фигурата на бъдещия президент на България изразиха в "България сутрин" политолозите Иво Инджов и Калоян Методиев.

Според Инджов шансовете на кандидата на БСП - ген. Румен Радев, за преднина във вота са намалели стремглаво след разцеплението вляво и появилите се нови заявки за президентския пост. Сред тях са имената на Татяна Дончева и председателят на ВМРО Красимир Каракачанов.

"Ако ген. Радев при първата си оставка действително беше тропнал по масата и беше подал оставка в знак на несъгласие с влиянието на ВВС, тогава той щеше да има широка гражданска подкрепа още в аванс", коментира Инджов.

Според Калоян Методиев обаче номинацията на бившия ген. от ВВС "не е неудачно решение" с оглед на сложната ситуация в Европа и Турция и разположението на България в тези нелеки преговори.

Методиев изрази и друго притеснение: 

"Предадохме няколко бойци на ПКК онтово на Турция. ПКК е организация с много дълбоки корени на европейска територия. С България работи от 60-те години. Това е организация, която се ползва с военни методи. Опасявам се, че си отваряме много сериозен вътрешен фронт с потенциал за проблеми".

Чуйте пълния разговор във видеото:

 


1
0 rate up comment rate down comment 0
Temenuga_Yunakova
преди 7 години
Без да Ви "прескачам времето", моля обяснете на този си водещ, че Гърция граничи с Турция не само по море, а и по суша. Сигнализирай за неуместен коментар