България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Успехи и провали на българските спортисти в Рио

Спортният журналист Георги Петков представи книгата си "По-бързо, по-високо, по-силно"

18.08.2016 | 10:41
Успехи и провали на българските спортисти в Рио

"Бронзовият ни медал леко ни пробуди по темата Олимпиада. Елица е страхотно момиче", каза в "България сутрин" спортният журналист Георги Петков.

По думите му тя се е обидила, защото тя е на 20 години и всичко в нея бушува. "Причина за провала на спортистите ни е, че са неопитни и няма как да участват на високо ниво", смята гостът.

"Медиите преекспонираха темата и се създадоха изкуствено превишени реакции и затова се стигна до тук", посочи Петков.

Относно Ивет Лалова, журналистът заяви, че осмото място е обяснимо.

"Не казвам, че не се работи правилно, но темповете на развитие спрямо другите страни, са различни", категоричен е Петков.

В студиото на "България сутрин" той представи книгата си, посветена на олимпийските шампиони на България- "По-бързо, по-високо, по-силно"

"Тя започва от самото начало и свършва до Лондон. В нея се показват нещата в развитие. Кратко, ясно и мотивиращо съдържание, не само за средно статистическия българин, но и за спортистите", разказа журналистът.

Авторът каза, че чрез книгата иска да изпрати мотивация към нашите спортисти."Искам да усетят, да видят за какво става въпрос, защото докато я пишех, настръхвах", споделя още той.

Петков разкри, че фаворит му е Валентин Йорданов. "Имал съм възможност чрез моя баща да наблюдавам как един шампион успява, как се развива и същевременно с това гледа семейство. Усеща се липсата на родител, но по-голяма гордост няма от това той да е на стълбичката", заяви журналистът.

Той обясни, че между спорта и журналистиката е избрал второто, защото и в двете не става. 

"Може да съм загубил нещо по пътя, но не съжалявам. Смятам, че много от нашите спортисти могат да се развият и в други сфери, но им правя чест, че са останали в спорта и влагат толкова усилия", посочи Петков. 

Спортният журналист направи прогноза, като каза, че очаква в борбата да вземем два медала и призова да запомним името Владимир Дубов.