България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

В търсене на добрите новини с "Младите успели българи"

В България има шанс за развитие и успех, категорични са авторите пред Bulgaria ON AIR

09.08.2016 | 10:13 Редактор: Тодор Петров
В търсене на добрите новини с

"Младите успели българи" е екип от млади хора, който се е посветил на каузата да докаже, че в България могат да се постигат успехи и развитие. На своя уеб сайт uspelite.bg групата качва положителни новини, с които показва добрата страна на случващото се у нас.

Редакторите Александър Хинков, Венко Добрев и Калоян Гаджев гостуваха в "България сутрин", където разказаха повече за своята дейност и целите си.

"Не се определяме за журналисти, но трансферираме информация. Ролята ни е на посредници, даваме гласност на конкретни събития в страната", обясни Александър, според който има липса на обективност в медиите и често се срещат разминавания в търсенето на рейтинг. 

"Ние сме хората, които могат да дадат доказателство за висок рейтинг, постигнат с добри новини", катерогичен е той.

Венко Добрев добави, че вечният дебат дали може да се успее в България, е прераснал в онлайн медия , която показва истории на успели млади хора в България и такива, които се завръщат у нас. 

"Показваме много вдъхновяващи истории. При търсене на висок рейтинг в медиите се преминават граници. Осъзнаваме, че няма как всичко хубаво да се отрази, но това не трябва да е извинение за подминаване на хубавите неща, които се случват всеки ден", смята Венко.

Калоян Гаджев акцентира на рубриката, в която момчетата изкарват списък с добрите новини, случили се за последните 24 часа. Той добави, че целта е хората да се вдъхновяват, както и да се показва, че в България има шанс за развитие.