България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Мотористи пред турското посолство: Убиец си отиде вкъщи, искаме оставки!

Протестиращи търсят обяснение от институциите и посланика пред камерата на Bulgaria ON AIR

05.08.2016 | 08:51 Редактор: Тодор Петров
Мотористи пред турското посолство: Убиец си отиде вкъщи, искаме оставки!

Трети пореден ден мотористи се събраха на протест пред турското посолство, заради бягството на Фарук Бекташ, който уби на пътя двама техни колеги и приятели. Турският гражданин успя да се укрие от съда, а държавата го обяви за национално издирване.

Според мотористите той вече е в Турция, а вина за ситуацията имат всички наши институции, както и турското посолство в България. Мотористите предупредиха, че протестите тепърва започват и изразиха готовност да стигнат до парламента.

"Турски гражданин уби двама българи на пътя. Българският съд реши, че той може да си помисли за деянието вкъщи. Това вкъщи му го осигури турското посолство и той изчезна. Турският посланик да не бръщолеви глупости и да заблуждава обществото,че сме нахлули в посолството, а да се извини. Да признае, че турчин уби двама българи и  да обясни участват ли те в схемата с изчезването му", коментира протестиращ пред екип на Bulgaria ON AIR.

"Вие ако сте вкъщи няма ли да изчезнете?! Никой не го е следил, нямало е контрол", възмущава се друг от мотористите. Според събралите се хора, умишлено институциите не са си свършили работата, а Фарук Бекташ вече е в Турция.

Те не вярват, че турският гражданин ще бъде наказан за действията си. Мотористите настояват всички, които са допуснали бягството на подсъдимия, да постъпят морално и да си подадат оставките.

"Убиец на пътя си отиде вкъщи. Постоянно има загинали мотоциклетисти на пътя, това е ежедневие. Основната задача на политиците е да служат на този народ", обясниха още протестиращите.

Очаквайте видео!