България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Бате Николай за побоя: Щях да умра, искаше да ме изкорми!

Актьорът с откровен разказ пред Bulgaria ON AIR за бруталния бой, който му бе нанесен във Вакарел

03.08.2016 | 10:28 Редактор: Тодор Петров
Бате Николай за побоя: Щях да умра, искаше да ме изкорми!

На гарата във Вакарел бе жестоко пребит известният актьор Николай Николаев. Екип на Bulgaria ON AIR посети Бате Николай в дома му, където той призна, че е бил на косъм от смъртта при нападението.

"Сега съм добре, но щях да бъда мъртъв", започна разказа си за случилото се актьорът. 

"Аз съм щастлив и богат на любов човек. Преди 40 години си купих 140-годишна къща и живея над село Вакарел. Като действащ пенсионер имам възможността да живея зима и лято в тази райска природа. Имам четири мои деца и две осиновени. Едното е циганче, с едно око", продължи Бате Николай, като поясни, че в злополучния ден е имал среща именно с осиновеното момче.

Двамата си уговарят среща на гарата във Вакарел. Актьорът потегля с колата си, но тя угасва и той тръгва пеш към гарата, където държи резервния си автомобил.

"Звъннах да го информирам, че тръгвам пеша към него. Той ми каза да викам веднага полицията и кмета, защото мъртвопиян мъж му е опрял нож и му иска парите и телефона. Спирам на гарата малката си кола, но гол до кръста мъж влиза през прозореца и ми казва: Не те знам кой си, давай веднага парите, часовника си и телефона, защото ще те изкормя, и ми забоде ножа си", продължи да разказва пострадалият актьор. 

Бате Николай слиза от колата и търси обяснение от мъжа за атаката срещу своя син, но вместо това получава нож в гърлото и кроше, което го сваля на цимента. 

"Минута-две не бях в съзнание. След това започнах бавно да се изправям, а той със зверски ритник ме удари в слабините. Пак паднах на земята, изправих се отново и той пак ми опря ножа. Започна да ме влачи към перона на гарата и да ме бие. Накълцан е целият ми гръб, имам рани и по ръцете. Почнах да викам: "Помощ, убиват ме". Той ми скочи с крака върху гърдите и започна да подскача", описа подробно грозната случка Бате Николай.

За негово щастие две кантонерки го виждат и започват да викат за помощ. Наблизо е синът на охраната на гарата, който спасява актьора.

Бате Николай е безкрайно разочарован от случващото се в държавата и битовата престъпност, която според него ескалира.

"Битовата престъпност е 44%, ескалира и става национално бедствие. 80% от българския народ е болен от невроза. Никога в България не сме се мразили и делили толкова. Нямаме гражданско общество. Аз съм емигрант в собствената си държава", жалва се актьорът, който е категоричен, че няма да гласува на предстоящите президентски избори.

"Няма да гласувам, за кого да гласувам?! Бойко Борисов е достатъчно умен, за да не се кандидатира", отсече Бате Николай, който се е посветил на лечението със смях на деца в "Пирогов".

"Неврозата ражда най-тежкото и нелечимо заболяване - депресията. До края на живота си ще работя за децата на България. Здравите деца на България са по-болни от болните, защото са преяли с компютърни игри, гнусна храна и фалшив морал. Хората са депресирани, а депресията е по-страшна от СПИН. Моята цел е лечението на душата. Това е проблем №1 в България", сподели още актьорът.