Жестокост! Пребиха брутално актьора Николай Николаев

Рецидивист от Вакарел вкара в "Пирогов" Бате Николай, опитал да го ограби

02.08.2016 | 12:40 Редактор: Тодор Петров
Жестокост! Пребиха брутално актьора Николай Николаев

Известният актьор Николай Николаев, известен като Бате Николай, е бил жестоко пребит. Нападението станало на гарата във Вакарел, където водещият на някогашното предаване "Захарно петле" чакал сина му да пристигне от София. Двамата изкарвали заедно почивните дни в махала Драгьовци, където от години  живее актьорът.

Николаев чакал в колата си влака и паркирал на близкото площадче. В един момент през прозореца му нахлул мъж и започнал да го налага. Апашът му нанесъл многобройни удари, брутално бутнал възрастния актьор, който паднал и си ударил главата в асфалта, след което загубил съзнание.

Нападателят продължил да го бие и влачи, искайки от него пари. Дори молбите на 76-годишния Бате Николай не дават резултат.

"След всеки опит да се изправя той ме сваляше с ритници или юмруци - разказва Бате Николай пред "24 часа".- Добре, че по едно време излязоха две жени, които работят на гарата, развикаха се : "Убиват го!" Дойде и охраната, разтърваха ни, след което побойникът се измъкна и изчезна".

По-късно дошъл кметът на Вакарел и полицията. Побойникът се оказал рецидивист, който не за първи път напада невинни хора, за да ги ограби. Действал в района на гарата. Пред разследващите казал, че е бил пиян и не помни нищо.

В момента актьорът е под грижите на лекарите в "Пирогов", има два счупени пръста на едната ръка, натъртени ребра и други тежки наранявания по тялото.