България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Депутат кърпи дупки в Лом

"Една такава акция цели да привлече внимание към северозападния регион", обясни доц. Борислав Великов от Реформаторския блок

02.08.2016 | 10:26 Редактор: Мария Аладжова
Депутат кърпи дупки в Лом

Да закърпиш дупки в асфалта на един от европейските коридори у нас, а именно  - т. нар. "Маймун баир" в Лом. За благородната постъпка разказа народният представител от Реформаторския блок доц. Борислав Великов.

"Преди месец отидох на приемна в Лом, при един ляв завой двете ми десни гуми пострадаха, спукаха се. Реших, че трябва да дам своя принос - да запълня две дупки с лични сили, за да мога да дам тласък и на другите народни представители", разказа доц. Великов в Сутрешния блок на Bulgaria ON AIR.

По думите му една такава акция цели да привлече внимание към западащия северозападнен регион.

Жителите в града разказват, че проблемът с шосето е от над 10 години и множество шофьори са нанесли щети на автомобилите си, минавайки оттам.

"Оттук минават огримно количество автомобили към "Дунав мост" 2, а в същото време пътната мрежа е на повече от 100 години и не може да бъде адекватна към съвременните изисквания на тези транспортни средства, които преминават оттук", коментира в живо включване журналистът Валери Стоичков.

Обратно в студиото разговорът продължи на тема президентски избори. Днес предстои заседание на Изпълнителния съвет на Реформаторския блок, на което се очаква членуващите в блока партии да зададат ясни критерии за редуциране на кандидатите си.

"Тези кандидатури не са съвсем избистрени, ще бъдат одобрени всичките, за да се проведат разговорите с тях. Ще има подреждане на кандидатурте в азбучен ред, за да се подложат на анкета, социологическа или само между нашите симпатизанти и съратници, но така или иначе да получим една по-широка представа за тяхната значимост", обясни народният представител.

Лично от свое име той ще издигне кандидатурите на ген. Димо Гяуров и проф. Огнян Герджиков. Името на Герджиков обаче се завъртя и сред предполагаемите номинации на БСП.

"Това означава признание, но аз не бих противопоставил предложението на общински организации на БСП с една номинация на една партия в рамките на парламентарната група на Реформаторския блок. Нашето предложение натежава малко повече и проф. Герджиков все пак предпочита да бъдем онази коалиция, която да го издигне", заключи доц. Великов.

Чуйте целия разговор във видеото.