Заловиха 23 незаконни имигранти на българо-сръбската граница

Те били скрити в 2 товарни влака

22.07.2016 | 13:40
Заловиха 23 незаконни имигранти на българо-сръбската граница

От "Гранична полиция" съобщиха, че 9 афганистанци са задържани на българо-сръбската граница. Тази сутрин на ГКПП Капитан Андреево е пристигнал за влизане в страната празен товарен влак. 

Граничните полицаи открили 4 нелегални имигранти в един от вагоните за превозване на зърно. Те били без документи. Вчера в два вагона на международен товарен влак, влизащ в България, органите на реда открили други 19 незаконни имигранти. Чужденците са задържани в ГПУ-Свиленград. Работата по установяване на самоличността им продължава.

Припомняме, че граничните полицаи от ГПУ-Брегово вчера задържаха 29 чужди граждани,на няколко километра от българо-сръбската граница, в района на село Тияновци. По- късно те заявили, че са афганистанци. 

Една част от тях имат документи от Държавната агенция по бежанците. Органите на реда са им издали предупредителни протоколи, а след това са изведени от граничната зона. 

Принудителни административни мерки ще бъдат наложени на останалите чужденци и ще бъдат отведени в Специалния дом за временно настаняване на Дирекция "Миграция" в с. Бусманци.