България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Хората в "Драгалевци" продължават да живеят без канализация

"Не можем да се справим с това, миризмата е ужасяваща", разказаха жители на квартала

29.07.2016 | 08:08 Редактор: Мария Аладжова
Хората в

Жителите на столичния квартал "Драгалевци" настояват спешно да започне изграждането на колектор за отпадни води, който да свърже квартала с канализацията на София. Живущите в квартала разказват, че проблемът там е от години, но въпреки това застрояването на големи жилищни сгради продължава.

"От 40 години ни се обещава канализация, но все още нямаме, а кварталът расте", обясни пред Bulgaria ON AIR жителка на района.

"Тук живеем много хора, всичките сме на септични ями, имаме жилищни кооперации, които обаче също формират септчина вода. Какво се случва, всички виждаме - нощем тече по улиците. Не можем да се справим с това, миризмата е ужасяваща", разказа още тя.

По думите на кмета на район "Витоша" инж. Теодор Петков, средства за изграждане на колектора за канализацията има, но прокетът няма как да бъде започнат преди да е приключило отчуждаването на сградите.

Жителите алармират и за състоянието на подпочвените води под квартала и опасността от свлачища.

Към момента са организирани над 6 протеста в кв. "Драгалевци", които обаче са останали без внимание от страна на СО и столичния кмет Йорданка Фандъкова, разказаха още живущите в квартала.

Те бяха категорични, че ще продължат да негодуват, докато гласът им не бъде чут.