Разширяват системата за видеонаблюдение в София

Към момента вече има 500 камери в училища, градини, открити пространства и пътища в столицата

07.07.2016 | 12:40 Редактор: Мария Аладжова
Разширяват системата за видеонаблюдение в София

Продължават да разширяват системата за видеонаблюдение в Столична община, като към този момент вече има около 400 обекта под наблюдение, съобщи кметът на София Йорданка Фандъкова, цитирана от "Фокус".

Камерите са поставени в училища, детски градини, октрити пространства, подлези, а вече и пътни участъци. Също така, по искане на кметовете, на входовете и изходите на различни квартали в зони на града също има видеонаблюдение, уточни Фандъкова.

"Много голям ефект има от центровете за видеонаблюдение. Първият изградихме на бул. "Ботевградско шосе" и с него наблюдаваме подлезите на булеварда. Реагира се много бързо, в порядъка на 4-5 минути максимум до най-далечния подлез. Затова взехме решение да продължим с изграждането на такива центрове", обясни кметът.

Тя посочи, че в центъра за видеонаблюдение в квартал "Павлово" могат да се наблюдават обектите от южната и югозападната част на София. Това е Южната дъга, Драгалевци, Симеоново, Владая, Горна баня и основните кръстовища в тези участъци. "Освен обектите от системата за видеонаблюдение тук се наблюдават и четирите пожарни кули, които изградихме с европейски средства миналата година. При тях също основният ефект е превантивен", каза още Фандъкова.