fallback

Виртуалната класна стая - интересна, леснодостъпна, забавна

Опитвам се да обвързвам това, което учим с живота, заяви Вероника Рачева пред Bulgaria ON AIR

18.07.2016 | 10:11 Автор: Луиза Божинова

Виртуалната класна стая по нищо не се различава от реалната класна стая, може би има предимства, защото създава много удобства. Тя предлага употребата на интернет във всеки един момент и много нови инструменти, които са интересни за учениците.

Това каза в предаването "Сутрешен блок" Вероника Рачева, директор "Учебни дейности" в първата българска интерактивна уеб платформа "Познание".

"Интерактивното обучение дава много нова информация на учениците, изключително леснодостъпна. Да участват те в урока, да бъдат водещи, да действат", посочва тя.

Мария Петрова, учител по български език и литература, заяви, че наистина има все повече интерес към този алтернативен начин на учене.

"Искахме да предложим на децата една алтернатива, която да направи ученето за тях достъпно, лесно и забавно. Преди три години започнахме да работим по няколко направления - първо виртуалната класна стая и второ - методиката", обясни Петрова.

"Нашите ученици много ни зарадваха с това, че успяха успешно да положат своите матури", каза Рачева.

По думите й днешният ученик има нужда да знае защо учи това, защо прави това. "И аз се опитвам да обвързвам това, което учим с живота, да им показвам по какъв начин това ще им помогне", подчерта тя в ефир.

Цялото интервю вижте във видеото:

 

fallback
Още от България сутрин
fallback