България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Виртуалната класна стая - интересна, леснодостъпна, забавна

Опитвам се да обвързвам това, което учим с живота, заяви Вероника Рачева пред Bulgaria ON AIR

18.07.2016 | 10:11 Редактор: Луиза Божинова
Виртуалната класна стая - интересна, леснодостъпна, забавна

Виртуалната класна стая по нищо не се различава от реалната класна стая, може би има предимства, защото създава много удобства. Тя предлага употребата на интернет във всеки един момент и много нови инструменти, които са интересни за учениците.

Това каза в предаването "Сутрешен блок" Вероника Рачева, директор "Учебни дейности" в първата българска интерактивна уеб платформа "Познание".

"Интерактивното обучение дава много нова информация на учениците, изключително леснодостъпна. Да участват те в урока, да бъдат водещи, да действат", посочва тя.

Мария Петрова, учител по български език и литература, заяви, че наистина има все повече интерес към този алтернативен начин на учене.

"Искахме да предложим на децата една алтернатива, която да направи ученето за тях достъпно, лесно и забавно. Преди три години започнахме да работим по няколко направления - първо виртуалната класна стая и второ - методиката", обясни Петрова.

"Нашите ученици много ни зарадваха с това, че успяха успешно да положат своите матури", каза Рачева.

По думите й днешният ученик има нужда да знае защо учи това, защо прави това. "И аз се опитвам да обвързвам това, което учим с живота, да им показвам по какъв начин това ще им помогне", подчерта тя в ефир.

Цялото интервю вижте във видеото: