България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Българин ранен в Ница, двама са в неизвестност

Улиците на курортния град са празни, има само полиция и военни

15.07.2016 | 08:26 Редактор: Мария Аладжова
Българин ранен в Ница, двама са в неизвестност

Българин, присъствал на злополучната Английска алея в Ница, е ранен в ръката, а с още двама - младо семейство, все още няма връзка. 

Това каза в Сутрешния блок на Bulgaria ON AIR българинът Диян Добрев, който живее в Ница от 10 години. 

"Двама българи нямаме контакт с тях. Мъж и жена са - Александър - шофьор на голям камион, младо семейство са. Никой няма контакт с тях, звъним им. Търсим информация, но никой няма новини за тях. Останалите, които бяха обявени, тези които се търси някаква информация за тях - намериха се, само тези двата останаха", разказа Добрев.

По думите му в момента улиците на курортния град са празни, няма цивилни хора, за сметка на това е пълно е с полицаи и военни. Хеликоптери са извозвали пострадали до 6 ч. сутринта, каза още той. Добрев подчерта, че в Ница мерките за контрол са били затегнати още преди кървавия атентат, въпреки че в конкретния случай е нямало какво да се направи: "Пълно е с камери, с влизането в града вече лицето и номерът на колата ти са заснети. Веднага се търси дали си издирван някъде или не".

В студиото на пряката телефонна линия се включи и раненият в Ница българин - Кирил Георгиев, който разказа за инцидента от първо лице. По думите му камионът се врязал в оживената алея секунди след празничната заря. 

"Положението в Ница беше като в цяла Франция, мерките бяха затегнати. Имаше концерти, заря, имаше присъствие на военни и полиция. Такъв камион не може да се спре, освен ако няма танк", каза той. По думите му тежкотоварния автомобил с е е движел със скорост не по-голяма от 60 км./ч. 

Горещата линия, на която българите във Франция могат да се обаждат, за да получат информация е 0033493722222.

Жертвите на атентата в Ница към момента са 80.