България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Държавата създава Динковци, защото си затваря очите за каналджиите

Нужна е работеща система, а не бабаитлък, каза за Bulgaria ON AIR ген.Румен Ралчев

13.05.2016 | 09:13 Редактор: Тодор Петров
Държавата създава Динковци, защото си затваря очите за каналджиите

Динко от Ямбол не се появи от нищото. Властта си затваряше очите за каналджиите много време и хората взеха нещата в свои ръце. Казват си, "като не мога да печеля пари, поне ще показвам кой какво прави". Смешно е да се твърди, че не се знае какво става на границата. 

Това заяви в Сутрешния блок на Bulgaria ON AIR ген. Румен Ралчев, който е експерт по сигурността. Той е на мнение, че не трябва да се допуска хората, които залавят мигранти, да изземват функциите на властта.

"Тези хора искат да извършат някакъв героизъм, който да изчисти имената им, защото в повечето случаи те са криминално проявени. Трябва да има работеща система, а не бабаитлък", коментира още ген. Ралчев.

Според него има срив на доверието в институциите и в частност на МВР. Ген. Ралчев е на мнение, че е изпусната основата върху която стои силовото министерство. 

"Това е така, не защото униформените са лоши хора, но има липса на квалифицирани кадри. Има обезверение, както в полицията, така и в населението. България е един голям град, в който има хиляди полицаи и специални служби. Просто трябва здрава ръка, решителност и бърза процедура. След като доказан убиец 3-4 години ходи на свобода, а накрая си взима куфарчето и си заминава, работата е ясна", обясни ген. Румен Ралчев.