Разпитваха Динко, ловецът на мигранти: Ако ми се случи същото, ще реагирам пак така

Негови приятели си купили АТВ-та, за да защитават с него границата, разкри той

25.03.2016 | 15:30 Редактор: Ирина Георгиева
Разпитваха Динко, ловецът на мигранти: Ако ми се случи същото, ще реагирам пак така

Десетки се събраха днес на шумен протест пред полицията в Бургас, за да покажат подкрепата си за ямболията Динко Вълев, който стана известен с "акцията си" срещу нелегалните мигранти. 

Предварителната проверка е по сигнал на Българския хелзински комитет. Мотивите за сигнала до Прокуратурата са признанията му за извършени от него редица граждански арести, при които е използвал насилие.

Още по темата

Днес Динко беше извикан за разпит заради преписка на прокуратурата в Средец. Извършва се предварителна проверка след излъчени репортажи, в които ямболията разказва как собственоръчно е задържал бежанци близо до село Долно Ябълково. 

Динко се похвали, че е хванал най-малко 20 души с голи ръце.

"Ако ми се случи същата ситуация, ще реагирам по абсолютно същия начин. Не ми пука от Хелзинския комитет, не ми пука от никой. Аз съм си в България, моята родина, имам право да се разкарвам където си искам, нападнат ли ме и аз нападам", заяви Вълев пред журналисти.

На излизане от разпита Динко сподели, че среща съмишленици. Негови приятели вече са си купили АТВ-та, за да защитават заедно с него българската граница.