България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Imoti.net работи с кауза, отличава коректните компании

Цените на имотите ще се вдигнат с 5-7% тази година, прогнозира Снежана Стойчева пред Bulgaria ON AIR

26.02.2016 | 10:58 Редактор: Василия Пейчева
Imoti.net работи с кауза, отличава коректните компании

Порталът за недвижими имоти Imoti.net работи с кауза, за да помогне на компаниите, които работят коректно. Това са тези, които имат добри финансови резултати, които инвестират в своите брокери, в реклама, в добър уеб сайт. Това заяви мениджърът на Imoti.net Снежана Стойчева в Сутрешния блок на Bulgaria ON AIR.

Още по темата

На официална церемония вчера вечерта бяха връчени първите годишни награди на портала за недвижими имоти Imoti.net. Общо седем компании и брокери бяха отличени за добри практики в сектора на недвижимите имоти от журито на наградите и потребителите на портала за имоти.

Снежана Стойчева обясни, че браншът се нуждае от подобно отличаване и оценка.

Тя уточни, че проблемите с некоректните компании могат да се решат с регламентирането на този бизнес - трябват ясни правила, да се ясни субектите на пзара и конкуренцията между тях да е коректна. За да се преборят със сивия сектор пък, потребителите трябва да изискват от компаниите документи, фактури, договори.

Мениджърът на Imoti.net очерта и какви са тенденциите на пазара на имоти през тази година. Тя прогнозира ръст на цените от 5-7%.

"Има проблясък в строителството, защото е голямо търсенето на нови качествени имоти на добри локации. Оказа се, че няма точно такива имоти. Забелязва се и тенденцията да се купува на зелено", посочи още Стойчева.

Вижте повече във видеото: