България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Валентин Танев обмисля да си подаде оставката

Зам.-председателят на съюза на актьорите разкри мотивите си в ефира Bulgaria ON AIR

19.02.2016 | 14:38 Редактор: Ирина Георгиева
Валентин Танев обмисля да си подаде оставката

Зам.-председателят на съюза на актьорите Валентин Танев обмисля да си подаде оставката. 

Още по темата

"През последните години има осем института на сценичните изкуства, които са натрупали 3 млн. дефицит. Ако 3 млн. лева дефицит трябва да бъде стопяван през следващите години, това означава от Нова година до април - май хората в тези институти да не получат заплати. Те не са много високи, но това са около 1000 души. 1000 семейства няма да получат нищо. На практика тези институции са във фалит. Би трябвало да бъдат закрити, поради това че дефицитите им са много тежки. Вместо това разговаряхме с управляващите тези дефицити да бъдат опростени. Това се случи. Благодарение на това добро, получихме много голяма помия от хората, които спасихме", разказа Танев.

Актьорът припомни, че с негово съдействие е създаден Софийският театрален фонд. По думите му помогнал е и за основаването на Здравния фонд към Съюза на артистите.

"128 души са получили здравето си, а на някои сме спасили и живота с този фонд. Не знам дали някой има представа за организацията, която не получава нито една стотинка от държавата. Всяка година успяваме да съберем до 40 000 лева за колегите си. Приходът от билетите на Икарите отиват за тяхно здраве. Лечението, което подпомагаме, не е по здравни пътеки", коментира той.

Танев подчерта, че близо 8 години е посветил на каузата и не го е правил за пари.