България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Исканата оставка на Тодор Танев не била изненадваща за РБ

Коментар на депутата от Реформаторския блок Петър Славов в Сутрешния блок на Bulgaria ON AIR на 29 януари

29.01.2016 | 15:00 Редактор: Мария Аладжова
Исканата оставка на Тодор Танев не била изненадваща за РБ

Депутатът от Реформаторския блок Петър Славов нарече "политически гаф" искането на БСП да бъде закрита държавната Комисия по досиетата. Славов коментира темата в Сутрешния блок на Bulgaria ON AIR на 29 януари. По думите му искането на левицата било преднамерено, тъй като съвпада с призива на депутатите от РБ и ГЕРБ да бъдат проверени списъците, изготвени от синдиците на КТБ.

"Ние поставихме този въпрос на масата и моментално се поиска закриване на тази комисия", посочи Славов в подкрепа на думите си. 

"Имаме и други предложения - да бъдат проверявани реалните кметове, които в момента не се проверяват. Да се обхванат регулаторите, всички шефове на дирекции, главни секретари в тези регулатори, сред които са Комисията за защита на конкуренцията и Комисията за регулиране на съобщенията", допълни депутатът. 

По думите му поисканата вчера от Бойко Борисов оставка на просветния министър Тодор Танев не била изненадваща. Индикации за това били упреците към работата на МОН от последните дни.

Танев заяви, че гражданския съвет на РБ не е бил поканен на срещата на реформаторите вчера. Единствено депутатът Гроздан Караджов присъствал на срещата.

Целият разговор по темата - във видеото!