България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Яв. Нотев: Новият политически сезон не носи елемент на изненада за Атака

ПФ без да иска вот на недоверие поставя същите акценти, които са в основите на мотивите за него, посочи Борис Ячев

15.01.2016 | 11:29 Редактор: Ирина Георгиева
Яв. Нотев: Новият политически сезон не носи елемент на изненада за Атака

Новият политически сезон не носи елемент на изненада за ПП "Атака". Това коментира зам.-председателят на НС и депутат от "Атака" Явор Нотев в Сутрешния блок на Bulgaria ON AIR. По думите му от политическата група ще бъдат изключително внимателни и отговорни към решаването на всички въпроси, които ще имат своя социален отзвук.

"Да оставим политическите процеси да доведат до свой относително стабилен резултат, ако ще има такъв. Нямаме преки възможности да влияем на прегрупирането без да умаловажаваме какво се случва в тези политически групи." - поясни Нотев.

Българските граждани заслужават и трябва да живеят по-добре, защото към настоящия момент не е възможно да живеят по-зле, отбеляза Нотев.

Патриотичният фронт ще продължава да подкрепя Програмата за стабилно управление, докато тя продължава да се изпълнява, коментира от своя страна депутатът от ПФ и председател на НФСБ Борис Ячев.

"Това, с което влизаме в тази парламентарна сесия е наблягане на темповете на изпълнение на приоритетите, защото считаме, че има тревожно забавяне по изпълняването им." - обясни Ячев.

"Ако направим ревизия на предходната ревизия и календарна година, ПФ до голяма степен не е подкрепяла предложения на правителстото, тогава, когато сме считали, че не са в унисон в общата Програма за стабилно управление и са извън начертаните приоритети. Така че тази политика на коректив ще продължи и през 2016г." - добавни Ячев.

Инициативата за вот на недоверие е на социалистите, коментира Нотев и обясни, че те ще докладват резултатите от преговорите.

"Разбира се, че ще влезем в контакт и след като сме обявили позицията на отричане и отхвърляне на начините, по които се решават острите социални проблеми през 2015г. ние сме склонни и сме подходящ партньор за една такава инициатива. Основание за това ни дават резултатите от законите, които бяха приети в сферата на образованието, здравеопазването и така наречената съдебна реформа и промени в Конституцията." - обясни Нотев.

Стабилност в условията на мизерия не е нито цел, нито привлекателна перспектива, посочи Нотев. По думите от "Атака" имат визия, която, ако бъде споделена правителството може да остане и да изпълнява задълженията си, но такъв път за момента не се вижда.

Патриотичният фронт без да иска вот на недоверие поставя същите акценти, които са в основите на мотивите за него - проблемите със справянето с битовата престъпност, коментира Ячев.