България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Доц. Кръстева: Вот на недоверие без ясна тема има предизвестен край

Съдебната реформа зависи от това как ще бъде променен Законът за съдебната власт, посочи Инджов

13.01.2016 | 13:26 Редактор: Ирина Георгиева
Доц. Кръстева: Вот на недоверие без ясна тема има предизвестен край

Отцепилите се депутати от ДСБ едва ли ще подкрепят вот на недоверие свързан със здравеопазването, защото по един или друг начин стоят зад здравния министър Петър Москов. Това прогнозира политологът Иво Инджов в Сутрешния блок на Bulgaria ON AIR. По думите му, ако темата е свързана със сигурността - може би тя ще консолидира доста по-широка подкрепа.

Един вот на недоверие, който не може да намери своята тема - той е с предизвестен край, прогнозира политологът доц. Анна Кръстева. По думите й това, което ще наблюдаваме следващите 10 месеци, освен президентските избори - през първите пет ще диференцират, а следващите пет ще се обединяват.

"Как се избира президент? Президент се избира с множество гласове и трябва да се акумулират гласовете." - посочи доц. Кръстева.

Съдебната реформа зависи от това как ще бъде променен Законът за съдебната власт, посочи Инджов. Според него тези промени, които бяха направени до момента в Конституцията ще намерят отражение в един конкретен закон и сигурно ще се направи още една крачка напред - отново ще има недоволни.