България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Ж. Бойчев: Три теми за вот на недоверие - демография, здравеопазване и сигурност

До 25 януари ще се подпише новото споразумение между РБ и ГЕРБ, посочи Ст. Иванов

13.01.2016 | 11:56 Редактор: Ирина Георгиева
Ж. Бойчев: Три теми за вот на недоверие - демография, здравеопазване и сигурност

С началото на новия политически сезон започват консултациите на БСП с останалите политически сили за вот на недоверие. Това заяви депутатът от "БСП – Лява България" Жельо Бойчев в Сутрешния блок на Bulgaria ON AIR. По думите му очертани са три теми за вот на недоверие - здравеопазване, демография и вътрешна сигурност. 

"Този парламент е много особен и сме определили профила на всички, които претендират и са заявили своето опозиционно поведение към правителството на Борисов. В рамките на този парламент е доста трудно, тъй като сме свидетели на плаващо мнозинство, което започна в един формат с гласуването на правителството и виждате, че то се увеличава обратно на фона на цялата нестабилност в страната. Подкрепата за правителството в парламента като гласове се увеличава, за да имаме гласове за подкрепа на Конституцията, с които българският избирател беше излъган." - изложи тезата си Бойчев.

До 25 януари ще се подпише новото споразумение между РБ и ГЕРБ, посочи депутатът от ГЕРБ Станислав Иванов. По думите му ситуацията при реформаторите е много сложна.

"Задавам си въпроса какво се случва в РБ, защото какво означава "още една позиция" или "заместник-председател, който е опозиционер и съпредседател, който подкрепя правителството" - делят времето си? Как ще се случват нещата? Това е притеснителното - това, че от гражданската квота ще бъдат в опозиция се знае и че няма да подпишат новото споразумение между РБ и ГЕРБ. Надявам се на 13 януари да стане ясно от декларациите на политическите сили кой накъде е и да се създадат основи за работа, защото ситуацията е доста сложна, както и извън България - там е нестабилна. Да си даваме сметка, че България влиза в много сложна ситуация." - обясни Иванов.

Бойчев също се надява на 13 януари да бъде ясна позицията на всички политически сили.

"Надявам се на 13 януари да стане ясно от декларациите на политическите сили кой накъде е и да се създадат основи за работа, защото ситуацията е доста сложна, както и извън България - там е нестабилна. Да си даваме сметка, че България влиза в много сложна ситуация." - поясни Бойчев.