България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

"Облечи дете в нужда" помогна на 100 момчета и момичета да имат мечтания бал

Подготвяме подаръци за 1 юни по списък с желания на деца в неравностойно положение, каза Димитрина Стоилова

27.05.2024 | 11:55 Редактор: Елеонора Танева

Всеки абитуриент си се представя на бала в красива рокля или костюм. За децата в неравностойно положение това често се случва, благодарение на благотворителни кампании. Една от тях е "Облечи дете в нужда", която тази година помогна на 100 деца да изглеждат точно както са си се представяли в този празничен ден.

"Дарителите са над 600, 100 момичета и момчета си избраха от предложението рокли и костюми, 500 тоалета остават и трябва да съхраним за догодина", заяви инициаторът на кампанията Димитрина Стоилова в студиото на "България сутрин".

На този етап не се събират повече дрехи за абитуриенти, тъй като няма помещения, в които да бъдат съхранявани. Някои от учениците са избирали костюми и рокли по снимки.

"От Стара Загора облякохме дете само по Viber. Знаеше, че иска да е синя роклята, избра си феноменална рокля, която и след това може да облече. Вчера е бил балът на детето, изпратиха ни снимки", сподели Стоилова.

Подобни кампании тя ръководи и за Коледа, а сега и за Деня на детето. Изготвят се списъци с конкретните желания на самите деца, които са си ги оформили в писмо или картичка. Кампанията за  юни продължава, тъй като все още има неизпълнени желания.

"Има дарители, които не са спазили поетия ангажимент, до 1 юни има цяла седмица и може следващ дарител да купи или ние да вземем подарък за децата по списъка. Например Мария, която носи 37 номер маратонки и иска такива, детето получава на 100% желания подарък", уточни гостът в ефира на Bulgaria ON AIR.

Кампанията за първия учебен ден започва през август.

"Уморява ме некоректността на хората, вярвам в доброто, получаваме дори и хейт, но това няма да ме спре. Децата са презадоволени, всичко имат, а тези деца искат четка и паста за зъби, джапанки, неща, на което не обръщаме внимание в ежедневието си", добави Димитрина Стоилова.

Гледайте целия разговор във видеото.

Какви са намеренията ви за 9 юни?

Ще си почивам.
74%
Заминавам на почивка.
14%
Ще празнувам личен повод.
12%
Общо 828 гласа