Като холивудски звезди: Абитуриентите в Търново с принцеса на бала

Теофана Аладжова фон Саксен е германска принцеса с български корени

25.05.2024 | 13:55 Редактор: Тодор Петров

С принцеса на бала - така ученици от Велико Търново отпразнуваха своето завършване. С голямо вълнение и като истински холивудски звезди абитуриентите преминаха по червен килим в центъра на града. 

Незабравим се оказа денят за зрелостниците от Старопрестолната гимназия по икономика, които бяха придружени на бала от истинска принцеса - Теофана Аладжова фон Саксен. 

"Тя е дъщеря на патрона на гимназията и подкрепя училището по всякакви начини", каза учителят Димитър Константинов. 

Теофана Аладжова фон Саксен е германска принцеса с български корени. Тя приема титлата принцеса на Саксония след брака си с принц Херман фон Саксен, член на фамилията на последния саксонски владетел - Фридрих Август III. Нейният баща, прочутият банкер и дарител д-р Петър Аладжов, е един от първите завършили гимназията по икономика.

"Аз съм се специализирала в медицински дарения. Събирам инвентар от германски болници и го складирам. И когато някой от България се обади, че има нужда, изпраща камион и аз го товаря. Аз го правя, защото мисля, че има нужда в България", сподели принцеса Фон Саксен.

Теофана Аладжова фон Саксен е категорична, че ще продължава делото на баща си и ще дарява докато може. С делото си тя иска да даде пример на младите абитуриенти, които тръгват по нов път в живота.

Вижте повече в репортажа на кореспондента ни.

Какви са намеренията ви за 9 юни?

Ще си почивам.
74%
Заминавам на почивка.
14%
Ще празнувам личен повод.
12%
Общо 828 гласа