България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Група "Порок" представи "Щом удари часът" - песен с послание за живота

Мартин Димитров и Кирил Миланов нямат формула за хит - правят музика, когато я почувстват

01.05.2024 | 12:25 Редактор: Искра Ангелова

"Щом удари часът" е песента с кауза на група "Порок". Парче за непреклонния дух и за това, че човек никога не трябва да се предава. Във видеото виждаме момчетата от баскетболния отбор "София-Балкан", а Владимир Гюров е едно от главните действащи лица.

"Песента беше продиктувана от моето запознанство с Владимир Гюров и от това, че от първо лице разбрах неговата история и как се справя с ежедневните препятствия. Това, което той ми даде като послание, а после и аз го разказах на моите приятели от групата "Порок", е, че той е безкрайно позитивен към всичко, което става около него. Той иска да покаже, че с воля и стремеж към това, което иска да постигне, може да го направи", каза барабанистът Мартин Димитров в "България сутрин".

По думите на китариста Кирил Миланов, Влади е страхотен пример за това какво се случва, когато имаш два варианта - или да паднеш надолу, или да продължиш нагоре.

"Едно от нещата, които супер много ме впечатли във Влади, беше, че за него отдавна е ударил часът и той покорява върхове, известен е за общността в България и неговата цел е да вдъхновява други хора", допълни той за Bulgaria ON AIR.

Мартин Димитров е на мнение, че всичко, което искат да постигнат момчетата от този баскетболен отбор, зависи от ценностната им система.

"Посланието е не само просто да не се предаваме, а да извличаме максимума от живота, според ситуацията, в която се намираме. Влади вдъхновява всеки, който е имал досег до него. За нас и заснемането на видеото беше много силен момент като група. Успяхме да опознаем много от момчетата", призна Миланов.

Те са категорични, че създават песни и видеа, когато ги почувстват, но готвят и бъдещи проекти.

"Нашата цел невинаги е била да правим хитове, по-скоро търсим нещо по-различно и по-експериментално. Така че не бих могъл да кажа формулата за хит", добави Кирил Миланов.

Гледайте целия разговор във видеото.