България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

"Нещо по-така" на Deep Zone Project - изкуствен интелект и колаборация с народни певици

DJ Диан Соло, Ева-Мария Петрова и Дани Димитров подготвят още проекти за лятото

24.04.2024 | 12:12 Редактор: Елеонора Танева

Групата Deep Zone Project превзема музикалните класации с новата си песен "Нещо по-така". Видеоклипът е създаден с помощта на изкуствен интелект и новите технологии. Песента е в колаборация с народните певици Лидия и Бисера.  

"Искахме нещо различно, нещо новаторско, изкуственият интелект само помагаше, дължим много на естествения интелект на нашия режисьор", сподели DJ Диан Соло в студиото на "България сутрин".

Той допълни, че досега групата е колаборирала автентичен български фолклор, който вече е създаден, а "Нещо по-така" е изцяло авторска песен: "Тази компилация получи нов жанр "техно фолк".

Песента с фолклорни елементи е била предизвикателство за Ева-Мария Петрова.

"Не познават творчеството на Лидия и Бисера, те са много талантливи. Надявам се повече българи да слушат тяхната музика. Много ми помогнаха да интерпретирам по този начин песента", сподели певицата в ефира на Bulgaria ON AIR. 

Песента вече жъне успехи у нас и по света. Оказва се голям хит дори в Маями.

"Коментарите са превъзходни, има над 220 000 гледания за седмица. Обичайно има както позитивни, така и негативни коментари, но за този проект коментарите над 99% са положителни, което много ни радва", каза Дани Димитров.

Вече 24 години Deep Zone Project радват меломаните, а "Нещо по-така" няма да е последната изненада за лятото. 

"Музиката освен да се гледа през телефоните, е хубаво да се изживява на живо - усмихнати и обединени", завърши DJ Диан Соло.

Гледайте целия разговор във видеото.