България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

"Граф Монте Кристо" тръгва на турне - вълнуваща история за любовта и отмъщението

Искаме да дадем нов живот на този спектакъл, сподели актьорът Ахмед Юмер

23.04.2024 | 12:07 Редактор: Толя Стоянова

Със своя спектакъл "Граф Монте Кристо" Младежкият театър "Николай Бинев" тръгва на турне. Така вълнуващата история за предателството, любовта, жаждата за отмъщение и надеждата ще достигне до публиката в големи градове като Бургас, Русе и Варна. Постановката има вече зад гърба си два успешни театрални сезона. 

"Искаме да дадем нов живот на този спектакъл. За артистите е изключително интересно да играят под звездите. Има много фехтовка в това представление. Когато има по-голяма публика, притеснението е по-силно, ако те подкрепят - вълнението е огромно. Аз обичам да си мисля за притеснението като вълнение", сподели актьорът Ахмед Юмер в предаването "България сутрин".

Той разказа пред Bulgaria ON AIR, че има много екшън в спектакъла, а историята не е толкова за любовта, колкото за възмездието и отмъщението. Калин Врачански играе самия граф Монте Кристо. В представлението Ахмед е син на Мерседес, изиграна от Койна Русева.

"Надявам се, че сме направили хубав и гледаем спектакъл. Две години вече салоните са пълни. Това е вълнуваща история и много ще се радвам хората да се включат в нея не само в София, но и на самото турне - в Бургас на 19 юни, на 26 юни в Русе и на 27 юни в Летен театър Варна", каза актьорът.

Юмер отбеляза, че често играе с актрисата Койна Русева и тя му помага в ролите.

"И тя, и Калин са много обиграни артисти, много достъпно успяват да ти помогнат и да ти обяснят накъде да тръгнеш. Има публика за всички", добави той.

В началото семейството му е било против да се занимава с актьорско майсторство и се е налагало тайно да пътува до София, но сега са горди с него и го подкрепят.

Гледайте целия разговор във видеото