България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Иван Таков: БСП е в основата на лявото обединение, отдавна не сме говорили с Нинова

Само с декларация не става, хората очакват действия, заяви общинският съветник

16.04.2024 | 11:34 Редактор: Толя Стоянова

Месеци преди изборите БСП кани над 25 партии, 20 граждански сдружения и НПО-та на дискусия за модерна лява политика и обща алтернатива на статуквото.

"Винаги БСП е била или на първо място, или на второ място. БСП трябва да се върне с обединеното ляво в управлението на държавата. Само по този начин държавата може да бъде спасена. Всичко, което сме обещали по време на кампанията, вече го изпълняваме заради работещия вече Общински съвет. Направихме всичко необходимо нашите послания да бъдат реализирани и те са в ход голяма част от тях", заяви общинският съветник от БСП Иван Таков в студиото на "България сутрин".

Той подчерта, че обединението в лявото пространство минава през БСП, а "това, което се случва в София" той определи като "брутална атака срещу градската организация", която по думите му се тресе от вътрешнопартийни дразги и напрежения.

Пред Bulgaria ON AIR лидерът на столичните социалисти обясни, че движението "Бузлуджа" е в БСП и е платформа за водене на разговори.

"Ваня Григорова беше спойка за местните избори. В основата на лявото управление трябва да стои БСП", подчерта Таков.

Той призна, че от много време БСП-София не са разговаряли с Корнелия Нинова. Таков добави, че хората вече не виждат лява алтернатива в БСП, затова уточни, че е важно да се върнат към изконните идеи и да направят ляво обединение, но на основата на принципи.

"Само с декларация не става, хората очакват действия. Ясно и категорично мога да заявя, че работим само за успеха на БСП", каза Таков.

Ще слеете ли майските празници и ще си вземете ли кратка ваканция?

Ще ги слея, има много празнични дни.
51%
Няма да ги слея, защото работата не ми позволява това.
28%
Няма значение, че ще редуваме почивни и работни дни.
21%
Общо 676 гласа

Гледайте целия разговор във видеото.