България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Обновяват спортни площадки в район Кремиковци по проект "Красива, България"

Кметът Лилия Донкова: Средствата са 143 хил. лв.

26.03.2024 | 10:48 Редактор: Тодор Петров

Три районни кметства се борят за финансиране по проект "Красива, България". Един от кандидатите е кметът на район Кремиковци Лилия Донкова. Необходими са средства за основния ремонт на съществуващи открити спортни площадки в двора на 156-то училище "Васил Левски".

"Това е училището, в което и аз съм завършила основното си образование. Спортните площадки са в лошо състояние дори оттогава. Видимо има нужда от основен ремонт. Трудно е за използване. Кандидатстваме за осигуряване на средства за ремонт на две от спортните площадки. Средствата са 143 хил. лв. Изобщо не са чак толкова много за двете спортни площадки. Училището е санирано", каза Донкова в "България сутрин"

На втория етап ще кандидатстват за възстановяване на настилките. Донкова определи процедурата като сложна, а едно от условията е положително становище от общинския съвет на конкретната община за кандидатстване по проекта. 

"На 14 март подадохме документи пред "Красива, България", проектът ще бъде разгледан на няколко комисии. Ако бъде одобрен, ремонтът може да започне веднага. Вярвам, че от 15 септември децата ще имат по-добра спортна среда", посочи Донкова за Bulgaria ON AIR

"По "Красива, България" участваме за трети път. В район Кремиковци сме успели да санираме всички образователни сгради. Трябва да работим по откритите спортни площадки", отбеляза кметът на район Кремиковци. 

Знаете ли какво ще се промени, след като следващата седмица влезе в сила въздушен и морски Шенген?

Нищо няма да се промени.
52%
Ще можем да пътуваме по въздух и море по-лесно.
29%
При сухопътен Шенген очаквам по-големи облекчения при транспорта и пътуванията.
19%
Общо 1074 гласа