България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Сензационна снимка: Говори фотографът на "летящите рокли" в цветовете на трибагреника

Идеята е вдъхновена от мое пътуване, сподели Надя Кънева

04.03.2024 | 11:35 Редактор: Толя Стоянова

Снимка на три момичета, облечени с рокли в цветовете на българското знаме, стана сензация в деня на Националния празник на България - 3 март. Автор на красивите кадри е фотографът Надя Кънева от Шумен.

"Идеята е вдъхновена от мое пътуване, на което аз си направих такава фотосесия и си казах: "Това трябва да се направи и в България". Цялата фотосесия е организирана много набързо. Шивачката ни дори беше със счупена ръка, но въпреки това за 4-5 дни уши роклите", сподели Кънева в студиото на "България сутрин".

"Валерия е с бялата рокля, със зелената рокля е Александра Кръстева - тя стана "Мис България 2022 г.", а момичето с червената рокля е дъщеря ми Сиана. Това е заснето на Паметник "Създатели на българската държава" в град Шумен", посочи Кънева в ефира на Bulgaria ON AIR.

Видеото има над милион гледания. Фотографът призна, че не е очаквала такъв интерес, а просто е искала да представи празника по по-различен начин.

"Беше доста студено. Имах около петима асистенти. Видеото е аматьорско и е снимано с телефон. Отне около два часа", разказа Кънева.

Гледайте целия разговор във видеото.