България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Добрият мениджър не е просто шеф, а лидер, който обединява

В големите корпорации талантът е потискан, заяви кап. инж. Костадин Недев

02.02.2024 | 08:45 Редактор: Деси Николова

Съоснователят на образователната платформата "Млад Изобретател" кап. инж. Костадин Недев беше избран за "Млад мениджър на годината". Отличието е за постижение в сферата на изобретенията и науката.

"Смятам, че е изключително важно мениджърът да не бъде просто шеф, а лидер. Човек, който умее да обединява хората с различни интереси и различна експертиза в дадена мисия", заяви кап. инж. Костадин Недев в студиото на "България сутрин". 

По негови думи е необходимо мениджърът да предоставя свобода на своя екип, за да може да взима най-креативните решения.

"В по-големите корпорации се потиска талантът. Това, което е важно за нас, е хората в екипа да са готови да се учат с всеки изминал ден, защото в "Млад изобретател", всичко, което правим го правим всеки ден различно и изключително много ценим креативността и да могат да мислят извън кутията", каза още гостът в ефира на Bulgaria ON AIR.

"Млад изобретател" е иновативна образователна платформа, която има за цел да подготви децата за професиите на бъдещето и да разкрие изобретателя във всяко дете.

"Основното нещо, което ние искаме да направим е да предложим качествено образователно изживяване във всяка една точка на България, така че това да не е само в големите градове, а и децата от по-малките населени места да имат същия качествен достъп до това образование", разясни инж. Недев.

Гледайте целия разговор във видеото.