България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Музиката говори - може ли да има любов без болка?

Все повече навлизат технологии, но човешкият фактор няма как да бъда заменен, каза Яница Кънева

22.01.2024 | 09:40 Редактор: Толя Стоянова

Дебютната песен на Яница Кънева "Моя трудна любов" вече има хиляди гледания и слушания.

"Това е една песен, която много години назад беше планувана, все не идваше моментът от толкова работа и различни ангажименти, но я мечтаех искрено. Реших да се доверя на професионалистите, които стоят зад нея - Красимир Гюлмезов написа музиката, Мариета Ангелова написа невероятните думи, в които облече моята история", сподели певицата Яница Кънева в студиото на "България сутрин".

Тя обича истинската и мелодична стара музика. Според нея една песен трябва "да говори". Пияното е най-голямата ѝ любов, но в дебютното си парче е избрала китара. Покрай баладичното звучене има и много рокендрол.

"Много обичам китарата, но няма никаква почва в моите ръце. Не мога да се науча да свиря на този инструмент. Наложи ми се да опитам покрай висшето ми образование в Пловдив. Мина изпитът и повече не съм я докосвала", разказа Кънева в ефира на Bulgaria ON AIR.

"Правим и електронна музика заедно с Мирослав Гочев от Music M. A. G. Project с огромно удоволствие. Съчетаваме я заедно със звука на акустичните инструменти на струнния оркестър, който стои зад нас. Това са едни концерти, които за четвърта поредна година имахме щастието да осъществим във Варна", заяви Кънева.

Тя добави, че баща ѝ е изключителен фолклорен музикант, а майка ѝ е невероятна певица и посочи, че е благодарна за средата, която са ѝ дали. "Те бяха в целия процес от самото начало в тази песен. Много я обичат", отбеляза Кънева.

Певицата призна, че е много критична към себе си и вече работи по нова песен.

На въпрос може ли да има любов без болка, тя отговори, че болката се явява в началния етап на отношенията, осъзната любов не е любов с болка.

"Все повече навлизат технологии, но човешкият фактор няма как да бъда заменен. Вярвам в това, че хората ще продължат да имат нужда от емоция", коментира Кънева.

Гледайте целия разговор във видеото.