България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Драгомир Петров за SENSHI 20: Очакванията стават все по-големи, играя за победа

Нашият спорт е до време, когато стана на определена възраст, да не ме е яд, сподели боецът

19.01.2024 | 09:40 Редактор: Елеонора Танева

Международната бойна гала вечер SENSHI 20 ще се превърне в сцена на епични битки, а публиката ще се наслади на бойните умения на редица популярни бойци от 17 държави, сред които и петима българи.  

Юбилейното издание на бойния спектакъл ще се състои на 24 февруари в Двореца на културата и спорта в гр. Варна. Един от българските представители, който ще вземе участие, е носителят на европейската титла на SENSHI в категория до 70 кг Драгомир Петров.

"Очакванията към мен са доста големи, всеки път трябва да съм по-добър и по-зрелищен. Всичко е по план, остава около месец до мача, наблягаме на интензитета на мача, на спарингите, тренирам 3-4 пъти в седмицата двуразово, бягане, спринтове, координационни тренировки", сподели за подготовката си Драгомир Петров пред "България сутрин". 

Въпреки че има доста опит, тепърва очаква да разгърне потенциали си. 

"Правим проучване, 3-4 пъти гледаме опонентите, гледам да наложа моя стил на игра силните си страни. С медиите, които са навсякъде, моите опоненти имат мачовете ми, гледат моите слаби страни, старая се да ги подсилвам", добави боецът.

Той подчерта пред Bulgaria ON AIR, че SENSHI го е изградило като професионален състезател, като преди това е играл на по-малки турнири. 

"SENSHI се развива на така, че да се бием на най-високо ниво. Очакванията към мен са големи, аз почти всеки път играя, сега сме само петима и трябва да покажа най-доброто от българските бойци", каза още Драгомир Петров.

По думите му дори отстрани една победа да изглежда лесна, на ринга не е такава.

"Искам да съм най-добрият, нашият спорт е до време, когато стана на определена възраст, да не ме е яд", добави спортистът.

Гледайте целия разговор във видеото.