България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Габрово търси име на пухкаво коте в Музея на хумора и сатирата

Предложения се приемат до 22 януари, съобщи Светлана Михайлова

17.01.2024 | 08:07 Редактор: Вяра Димова

Фигура на голямо коте без опашка посреща хората на влизане в Музея на хумора и сатирата в Габрово. Новият пухкав талисман все още си няма име. В Габрово казват, че без опашка може, но без име - не. От Музея обявиха конкурс за предложения за името на котето.

"Това не е първото коте, което посреща нашите посетители. Можете да публикувате снимката с #безименното коте и предложение за новото име. Това може да се случи до 22 януари", стана ясно от Светлана Михайлова от Музея за "България сутрин".

Сред предложенията има много имена, някои от тях се открояват, отбеляза тя.

"Най-много ми допада Мърмор, което не идва от мърморко, а от мъркане и хумор, както и Габро - от Габрово. Явно преценяват, че е мъжко коте", добави Михайлова.

Хуморът никога не спира да се развива, а от Музея на хумора и сатирата постоянно се стараят да правят нови и интересни неща, за да привличат гости.

"Това е една от поредните стъпки. Получи се нещо прекрасно, пухкаво и хубаво за гушкане", каза събеседникът на Bulgaria ON AIR.

За шести път Музеят на хумора и сатирата ще бъде домакин на състезание на световната верига Global Game Jam. 

"Състезанието ще се проведе другата седмица - в петък, събота и неделя. В рамките на 48 часа участниците имат възможност да създадат прототип на компютър или настолна игра. За първи път имаме толкова силно участие от ментори", уточни Михайлова.

Гледайте целия разговор във видеото.


1
1 rate up comment rate down comment 0
Али
преди 3 месеца
Аз предлагам да се казма АМЕТ. Сигнализирай за неуместен коментар