България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Кое е по-голямото предизвикателство от ранното ставане за репортерите в "България сутрин"

Йоана Великова и Димитър Минчев споделят, че подготовката е най-важна в професията

28.12.2023 | 10:05 Редактор: Деси Николова

Репортерите на "България сутрин" Димитър Минчев и Йоана Великова разказват за своите впечатления от работата в сутрешния блок и каква година изпращат.

"Беше много шарена година. Първата ми година като стажант. Изпращам една година изпълнена с много емоции, къде положителни, къде не чак толкова, но много запомнящи се", заяви репортерът Йоана Великова в студиото на "България сутрин".

"Това беше година изпълнена с множество лични предизвикателства от гледна точка на професионалното ми развитие. Направих доста неща, които не съм си и представял, че мога да реализирам. Много интервюта с популярни личности, за които изобщо не съм си представял, че някога ще срещна на живо", сподели репортерът Димитър Минчев в ефира на Bulgaria ON AIR.

Двамата описват колко усилия и труд се полага за създаването на един краен продукт, който зрителите виждат на екрана си.

"Има много голяма разлика в това, което виждат зрителите и това, което е в действителност. Подготовката е нещо много важно и може би 99% от целия продукт. Не си давах сметка, колко трудно е да подготвиш един репортаж, една тема, да подготвиш въпроси, но с желание всичко се постига", поясни Великова.

"Самият процес по създаването на един репортаж отнема много повече време от времето, което всъщност е самия репортаж. Отнема изключително много предварителна подготовка, отивайки на снимки ти трябва да знаеш какво правиш, знаеш защо разговаряш с тези хора и какво търсиш от тях. След това целият творчески процес, свързан с монтаж, изграждане на текст, отнема наистина много време и творческа енергия", допълни Минчев.

Репортерите на "България сутрин" споделиха кои според тях са били думите с които могат да опишат 2023 г. За Великова това е думата "бюджет", а за Минчев "сглобка".

Гледайте целия разговор във видеото.