България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

"Къде си, Коледа?": Една различна песен от Кристина Иванова и Лазар Кисьов

Все по-трудно се усеща духът на празника в консуматорското общество, казват изпълнителите

21.12.2023 | 09:45 Редактор: Елеонора Танева

Кристина Иванова и Лазар Кисьов зарадваха почитателите си с коледна песен преди празниците, която озаглавиха "Къде си, Коледа?"

"Това е Коледа, която ни събира със семейството, която ни привлича с домашния уют", каза Кристина Иванова в студиото на "България сутрин". 

"Като деца винаги намирахме пътя към вкъщи, днешните деца сигурно изпитват друга Коледа. Нашата песен не е типична коледна с музиката и текста", добави Лазар Кисьов. 

Двамата се запознават преди 9 г. покрай телевизионен формат, който Кристина печели. Оттогава работят заедно, но това е първият им авторски съвместен проект. 

Клипът към песента е импровизиран, сниман на студено, което си личи от кадрите. Целта е да била да контрастира студеното време с топлината вътре в човек по време на Коледа. 

"Коледната песен има живот 20 дни, до месец. Искахме видеото да бъде изчистено, топло, интимно, за да достигнем до хората. Магията на Коледа трябва да е вътре в теб, трудно е в консуматорското време. Преди имаше неща, които не можеш да получиш всеки ден, не само бананите. Коледа остава празник за семейството и корените", посочи Лазар Кисьов.

От ефира на Bulgaria ON AIR двамата отправиха коледното пожелание за здраве и щастие: "Да възпитават добри деца, които да правят света по-добър".

Гледайте целия разговор във видеото.