България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Как песен на Диа се превърна в истински хит в Лондон

Младата певица продължава да доказва, че фолклорът може да бъде модерен

20.12.2023 | 09:00 Редактор: Тодор Петров

Песен на етно певицата Диа се превърна в истински хит в Лондон. Фенове изпратиха видео, в което показват как пеят и танцуват на една от най-популярните ѝ авторски песни "Изгори ме". 

Това не е първият успех на изпълнителката зад граница, тъй като нейните песни се слушат в над 20 държави.

"Фолклорен хор "Магия" ми пращат доста често видеа, но някак това с индийките, кoито танцуват на огън, наистина ме впечатли крайно. Тяхната мисия е да популяризират българския фолклор чрез модерни аранжименти. Смятат ме за техен вдъхновител, усещането е феноменално", сподели Димана Мирчева - Диа в студиото на "България сутрин".

"В последните години с други изпълнители доказахме, че фолклорът може да бъде модерен. Фолклорът не е далечен на младите хора. Доста хора слушат моята музика и музиката на артистите, които правят подобни неща на моите", каза още певицата за Bulgaria ON AIR.

Диа отбеляза, че когато кажеш "модерна етно музика", хората те поглеждат странно, но след това като чуят музиката и са вдъхновени.

Младата певица не смята да изневери на своя стил, с който се занимава от началото на музикалната си кариера. Признава, че трудно се създава авторска музика в България, особено когато нямаш лейбъл зад гърба си. 

"Когато правиш нещо с желание и вярваш в него, нещата се получават и хората и медиите го оценяват", вярва Диа.

Тя сподели още, че изпраща феноменална година, която ѝ е дала самостоятелни проекти, изживявания и много участия в страната.

Гледайте целия разговор във видеото.