България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

"Някои деца не мечтаят за играчки" - кампания на УНИЦЕФ в подкрепа на най-малките

Не се изисква много, за да станеш благодетел, заяви Боряна Гидикова

19.12.2023 | 09:27 Редактор: Деси Николова

Коледа е онова време от годината, когато всяко дете мечтае да получи специален подарък. Има някои подаръци обаче, които Дядо Коледа не може да осигури сам - грижа, закрила, семейство. По този повод УНИЦЕФ стартира национална кампания за набиране на средства и застъпничество под надслов "Някои деца не мечтаят за играчки". 

"Всяко дете мечтае за играчки и ние възрастните трябва да му осигурим условията, в които то да може да си играе с тях. Няма дете на света, което да не иска да бъде със семейството си, да получи топлина, уют, радост и да има възможност наистина да играе. Тази символика, която използваме в нашите послания, е по-скоро, за да напомним на хората, че има деца, които никога не са имали играчки", заяви в "България сутрин" един от представителите на УНИЦЕФ Боряна Гидикова.

По нейни думи причините за това често са липсата на грижа, закрила, а и в някои случаи семейство. 

"Заедно със синия Дядо Коледа, всичките ни благодетели, дарители и медиите, ние ще се опитаме да помагаме и подкрепяме децата и техните семейства. Всеки може да бъде благодетел на УНИЦЕФ, наистина не се изисква да получаваш голяма заплата. Просто трябва да отвориш сърцето си. Един SMS месечно може да бъде 5 или 10 лв., всеки един от нас може да го направи това и да ги отделя. Наричаме тези хора благодетели, защото наистина правят благо дело", сподели още Гидикова в ефира на Bulgaria ON AIR.

Гледайте целия разговор във видеото.