България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Михаела Филева и Вензи с нова дуетна песен, разказаха за общия им път на сцената

10 години след първото им общо парче "Опасно близки"

15.12.2023 | 09:44 Редактор: Деси Николова

10 години след първата им обща песен - "Опасно близки", Михаела Филева и Вензи отново се събират за нов дует - Besame, mi amor. Песента е част от новия албум на певицата, озаглавен "96". 

"Докато пишех албума си, заедно със страхотни автори, работихме с ясна концепция, че искаме една от песните да бъде повод да се съберем отново творчески с Вензи. Когато написахме  "Besame, mi amor", му я пратих с покана да празнуваме нашето творческо приятелство и първата ни среща на сцена, отново с музика, защото ние като музиканти осмисляме живота си през музика", каза Михаела Филева в студиото на "България сутрин".

"Аз усетих любовта, вдъхновението, желанието и страстта, с която са работили по тази песен, много ми хареса, беше много различна и много време я слушах, за да ѝ се насладя изцяло", допълни Вензи.

Изкуството изисква жертви. Това заявиха и двамата певци, като Вензи разказа малко повече за препятствията на екипа по време на снимките.

"Всички хора, които се включиха в този проект, в заснемането специално на видеото, са големи професионалисти. Работата никак не беше лека, 19 часа снимки, търпение, професионализъм, повторения, преглъщане на его и личен комфорт в името на това да се създаде един готин продукт", сподели Вензи в ефира на Bulgaria ON AIR.

Снимките съвпаднали точно с влошаването на времето и снеговалежите. Филева отбеляза, че въпреки трудностите са се справили отлично.

"Виждате, ние сме в движещ се трамвай, можете да си представите първия обилен снеговалеж какво се случва. Дерайлираше или нашият трамвай, или някой от трамваите по линията преди нас. Това танцьорите да запазят равновесие в движещо се превозно средство...", добави Филева.

Годините им на невероятно приятелство се дължат на общото им начало в творческия живот.

"Ние сме имали общо начало в сбъдването на нашите мечти и това е много ценно и важно в това да чувстваш някой близък за цял живот. В годините, в които не сме имали толкова пари и възможности, споделяли сме всичките си мечти и сме се борили за това да бъдем на българската сцена. Когато сме  били в колата, пътувайки за участие или концерт, последното пакетче солети сме си разделяли, за да можем да излезем и да сме във форма на сцената", сподели още Филева.

Очаквайте целия разговор във видеото.
 


1
0 rate up comment rate down comment 0
ВенЦи
преди 4 месеца
Михаелата е подходяща за друг тип дуети, да я наФилиш. Иначе като певица - нищо забележително, мрънкало. Песните няма да си ги тананикам, щото не се запомня нищо. Мрън-мрън, спонсоре! Сигнализирай за неуместен коментар