България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

В подкрепа на децата с диабет: Клуб "София-Тангра" с коледен благотворителен бал

Тази година със събраните средства ще бъдат закупени медикаменти и консумативи, обяви Стефания Димитрова

14.12.2023 | 08:22 Редактор: Вяра Димова

Всяка година клуб Интеракт "София-Тангра" към Първа английска езикова гимназия организира коледен благотворителен бал. Целта е хората да се запознават и подкрепят проекти, касаещи злободневни теми в България, като каузата всеки път е различна.

"Най-важната част от организацията на бала е избирането на кауза. Тази година се спряхме на каузата на сдружение "Култура без граници", която се бори с диабета. Фокусът е върху ученици и деца", обяви президентът на Интеракт "София-Тангра" Стефания Димитрова студиото на "България сутрин".

Събраните средства ще бъдат дарени за медикаменти и консумативи, уточни Димитрова. По думите ѝ избирането на различна кауза всяка година е трудна задача.

"Трябва да сме сигурни, че фондациите си вършат работата, че са активни. Избираме проблем, който се среща често в ежедневието. Фокусираме се да помогнем на обществото", посочи президентът на "София-Тангра" пред Bulgaria ON AIR.

Освен благотворително, организаторите са се постарали балът да бъде и забавен, стана ясно от думите ѝ.

"Имаме програма. Ще имаме фото будка, фотографи, томболи. Най-лесният начин, по който някой може да се включи в проекта, е да си закупи билет. Струва 10 лв., всички средства отиват към сдружението. Има още един начин, който е на самото събитие. Имаме дарителска кутия", подчерта Димитрова.

Тя отбеляза, че всяка година балът става все по-успешен. Миналата година събитието е събрало близо 500 човека

Гледайте целия разговор във видеото.