България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

"Златен пояс" в бойните спортове при жените: Калина Бояджиева изпраща най-успешната си година

"Доволна съм от себе си на 100%", каза трикратната световна шампионка по кикбокс

12.12.2023 | 09:24 Редактор: Вяра Димова

Най-успешната българска състезателка в бойните спортове Калина Бояджиева получи приза "Златен пояс" за най-добър спортист в бойните спортове при жените за 2023 година.

"Всяка награда е различна. Тази награда беше много важна за моите треньори в кикбокса Иво Деспотов и Стефан Константинов, които за кратък период успяха да ме върнат в самия спорт. Иначе за период от една година тренирах при моите треньори в таекуондо клуб "Херея". Благодаря и на федерацията. Това са част от хората, без които нямаше как да се случи този успех", каза трикратната световна шампионка по кикбокс в студиото на "България сутрин".

Калина Бояджиева определи 2023 година като най-добрата за нея досега.

"Доволна съм от себе си на 100%. Следващото, което искам да постигна, е да спечеля медал - златен или сребърен, на олимпийската квалификация, която може да ме класира и за самата Олимпиада. Тя ще се проведе в София в началото на март. Имам кратък период за подготовка", сподели още състезателката пред Bulgaria ON AIR.

Въпреки предстоящите празнични дни, при Калина почивните дни ще протекат със засилена подготовка. Световната шампионка може да се похвали и с най-бързата победа във Финландия.

"Бяха 48 секунди. Целта беше 12 точки разлика", уточни тя.

Гледайте целия разговор във видеото.